fredag den 14. juni 2013

Tænder og tandlæge

I dag var Malua afsted til sit første tandlægebesøg. Det gik rigtigt fint, og hun (vi) fik ros for tandbørstningen. 
Hun er hurtig med at få tænder, for udover de 8 tænder, hun har haft længe, så er der allerede dukket en kindtand op, og der er flere på vej!
Vi nyder, at Malua ikke bruger sut, fordi hun stort set ikke vågner om natten og ja vi mangler den bare slet ikke i vores hverdag, og i dag kom så endnu en grund til at være glad for, at Malua ikke bruger sut -får flaske eller sutter på tommelfinger for den sags skyld, for der er jo i hvert fald ingen risiko for, at hun får skæve tænder! 
Selvom Malua selv har valgt sutten fra, overvejer vi stærkt, om vores næste barn også skal undvære sut, for hvorfor tilvælge det, når vi har klaret os så fint uden?! Det havde måske været rart til tider i de første måneder, men vi klarede os jo alligevel meget fint uden - og jeg elskede jo at amme, så det gjorde ikke meget så meget, at amme lidt ekstra i starten! 



Putter fredfyldt
På cykeltur i området en sommeraften i sidste uge. Vi var ude og kæle en pony og Malua fik lov at fodre den med lidt mam mam.
Se tvavis og leger - multitasking!!
Efter Malua blev 1 år, er hun blevet god til at lege med de legesager, som også kræver lidt eftertænksomhed, såsom at flytte klodserne rundt på denne, sætte ringe på en pyramide og sætte dåserne sammen efter størrelsesorden! Utroligt hvad hun pludselig kan, når man tænker på, at hun stort set INTET kunne for 6 måneder siden! 
Der bliver øvet i at gå hele tiden. Hun tager 1 og nogle gange 2 skridt selv(når hun glemmer, at hun jo ikke kan), og når hun får en lille finger eller hånd til hjælp, kan hun sagtens selv gå, meeen hun er ikke klar til selv at tage styringen endnu. Hun kan godt lide trygheden, så det med at gå helt selv, venter hun lidt med endnu, selvom vi ikke er i tvivl om, at hun godt kan!
I går kom den første kindtand frem, og det fejrede vi med en lille is :) (det behøver man jo ikke fortælle sin tandlæge)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar